Pallereoler og pallestativ for store lager

Man forbinder først og fremst pallereoler og pallestativ med store lager der man oppbevarer store mengder varer, produkter og artikler i alle mulige størrelser og fasonger. Det som er bra med pallereoler, er at reolene er tilpasset en palle, som oftest euro-pallen som har målene 80cm*120cm, og dermed kan man plassere pallecontainere oppå. De får akkurat plass inn mellom reolene, slik at man utnytter plassen maksimalt. I en slik kasse, eller container, kan man oppbevare alt mulig.

Disse pallereolene kan stå mange meter opp i luften, og man må planlegge hvor man skal plassere de ulike containerne. Det er ikke alltid en motvekts-truck klarer å løfte en container på ett tonn, dersom den er 5 meter opp i luften. Derfor må ikke de tyngste plasseres øverst. Det vil si at en sideveistruck, dersom den får plass i midtgangen, kan klare løftet.

Pallereolene er som oftest i stål, og tåler stor belastning. De er gjerne T-formet slik at det er ganger på hver side slik at en truck kommer til. Pallereolene står i et pallstativ, som er selve bærebjelken. Det er den som er T-formet, da man kan se for seg mange T-er oppå hverandre.

Pallereolene er ofte bjelker eller hyller av stål som tåler mange smeller og støt. Mest av alt skal de tåle stor vekt. Les mer her om pallereol.

 

Plastbokser og plastkasser

Plastkasser og plastbokser kommer i mange ulike størrelser. Til et lager, vil man gjerne at disse skal passe med de gjeldende standardene. Derfor kan det være at man ønsker ulike fasonger til ulikt bruk. Noen kan være i halv-palle størrelse, mens andre er mindre eller større. Eller de kan være mange former som til sammen passer på en pall. Det viktige er at de ikke stikker ut fra pallen noe sted, slik at det lett kan oppstå skader eller ulykker dersom noe faller ned. Plastbokser og kasser kan romme alt fra skruer, spiker, stifter, teip, laste-strammere og alt mulig annet. Det er bare fantasien som stopper utvalget. Disse er ofte surret inn i pakkeplast som dekker en pallestørrelse. Dette forhindrer at bokser faller av, eller at det blir skader i pakninger og så videre.

Det er nesten alltid planlagt på forhånd når man bygger et lager, hvilken leverandør man skal velge. Da vil man ofte få en helhetlig løsning. Både reoler, stativ, plastkasser og bokser er formet slik at de passer inn hvor det måtte være. Dersom det ikke er slik, kan det tyde på at man har startet med en liten bedrift, som over tid har ekspandert, slik at man stadig har måtte øke sitt areal. Ofte trengs det at man starter helt på nytt igjen, med blanke ark. Da kan man få implementert et helt nytt system. I stedet for kontinuerlig forbedring, vil en make-over, omgjøre et gammelt lager om til et perfekt arbeidssted for arbeiderne. Det kan være genialt å fornye seg, slik at arbeiderne og eierne føler seg vel. Så starter man en bedrift som lagrer store kvantum, kan man tenke gjennom hvordan man skal oppbevare tingene best mulig.